Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Virtuális tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Sokak fejében sokáig élt az a kép, miszerint a siker egyetlen forrása az IQ. Volt azonban némi ellentmondás: az átlagos IQ-val rendelkező emberek az esetek 70%-ában felülmúlják a magasabb IQ-val rendelkezőket, sikeresebbek. Az érzelmi intelligencia fogalmának kibontása segített megoldani ezt a rejtélyt. Több évtizedes kutatás rámutatott arra, hogy az érzelmi intelligencia olyan kritikus tényező, amely megkülönbözteti a sikeres embereket a kevésbé sikeresektől. 

   

  Az érzelmi intelligencia az a képességünk, hogy hogyan kontrolláljuk saját magatartásunkat, reagálunk a társadalmi nehézségekre, olyan döntéseket hozzunk, amelyekkel pozitív eredményeket érhetünk el.  Daniel Goleman szerint az érzelmi intelligencia négy alapkészségből áll, amelyek viszont két alapvető kompetenciából épül fel: személyes és szociális kompetenciából.

   

  Az érzelmi intelligencia magában foglalja a teljesítményt

  Mennyire befolyásolja szakmai sikereidet az érzelmi intelligencia? A rövid válasz: nagyon! Ez egy hatékony módja annak, hogy energiád a kívánt irányba összpontosítsd, nagyszerű eredményekkel. A TalentSmart tesztelte az érzelmi intelligenciát 33 egyéb fontos munkahelyi  készséggel együtt, és megállapította, hogy az érzelmi intelligencia a leghatékonyabb előrejelzője a hatékonyságnak és termelékenységnek. Az érzelmi intelligencia számos kritikus készség alapja – mindenre hatással van, amit nap mint nap teszel. A tanulmány azt is megállapította, hogy a leghatékonyabb munkavállalók 90%-ának magas az érzelmi intelligenciája. Másrészt a gyengén teljesítő munkavállalóknak csak 20%-a rendelkezik magas érzelmi intelligenciával. Lehetsz hatékony érzelmi intelligencia nélkül is, de erre kicsi az esély.

   

  Ebből következik, hogy a magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek többet keresnek – az Egyesült Államokban átlagosan évente 29.000 dollárral. A kutatóknak nem sikerült olyan munkákat találni, ahol a termelékenység és a fizetés nem függött volna össze az érzelmi intelligenciával.

   

  Növelheted érzelmi intelligenciád

  Az érzelmi intelligencia rugalmas készségkészlet, amely elsajátítható és gyakorlással fejleszthető. Az idegrendszert vizsgáló tudósok a plaszticitás kifejezést használják az agy változásra való képességének leírására. Egy bizonyos cselekvés végrehajtásával arra kényszerítjük a neuronok közötti elektromos impulzusokat, hogy egy bizonyos útvonalat kövessenek. Ha ez a cselekvés már szokássá vált – ez az út egyfajta autópályának tűnik. Ha azonban új reakciókat akarunk bevezetni, akkor új utat kell kiköveznünk, amely eleinte keskeny hegyi ösvénynek fog tűnni. Az új tudatos viselkedésformák gyakorlásával azonban az agyad végül erősebb utakat épít ki, amelyek végül valódi autópályává teszik őket. A régi, destruktív viselkedések pedig ki fognak halni.

   

  A Develornál mi is kifejezetten fontosnak tartjuk az érzelmi intelligencia fejlesztését – ha érdekel, hogyan, kattints ide!

   

  A cikk forrása elérhető innen.

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek