Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Virtuális tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Virtuális tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Termelési hatékonyságnövelés
  Hússzoros megtérülés

  vamosgep2

  Köztudott, hogy a versenyképességhez nem elég magas minőségű termékeket előállítani, kritikusan fontos, hogy a vevők elvárásaihoz rugalmasan tudjon alkalmazkodni a vállalat, ugyanakkor költségeit is a lehető legalacsonyabb szinten tartsa. A minőség-rugalmasság-hatékonyság hármasa kihívást jelent minden cég számára, így volt ez a Debrecen mellett működő Vámosgép Kft. esetében is. A vállalat alapos mérlegelés után a Develort választotta partneréül a három kulcstényező együttes fejlesztésére.

   

  A piaci helyzet

  A VÁMOSGÉP Kft. közel két évtizede gyárt különböző mezőgazdasági eszközöket, 2010-ben másodvonalbeli JOHN DEERE beszállító lett. A JOHN DEERE az ellátási láncában résztvevő összes partnerének kötelezővé tette a LEAN management elveken alapuló termelésfejlesztést, ennek keretében a saját beszállító-fejlesztő csapata megvizsgálta a VÁMOSGÉP Kft. termelési és logisztikai rendszerét. Az átvizsgálás során hét szakmai területet azonosított, amelyek fejlesztése indokolt.

  A teljesség igénye nélkül az alábbi fejlesztési területeket határozták meg:

  • Termelés programozás
  • Anyagáramlás
  • Logisztika
  • Információáramlás
  • Minőségfejlesztés
  • Munkakörnyezet, munkabiztonság fejlesztése
  • Karbantartás

   

  Miért a Develor?

  A fejlesztési pontok beazonosítását követően a Develor debreceni ügyféltalálkozóján találkozott a Vámosgép és cégünk. Az ezt követő személyes tárgyalások során hamar fény derült rá, hogy a Vámosgép vezetői és a Develor szakemberei közös nyelvet beszélnek, szakértőink felkészültsége, tapasztalataik meggyőzőek voltak. A tanácsadó partner kiválasztásakor kulcsfontosságú szempont volt, hogy egy partner bevonásával egységben komplex összefüggő egységként történjenek a fejlesztések.

   [one_half]

  vamosgep_NemethBela
  Németh Béla

  Ügyvezető igazgató
  Vámosgép Kft.

  [/one_half]
  [one_half_last][blockquote3]„Olyan tanácsadót kerestünk aki termelésünket, ellátási láncunkat és a szervezetünk működését egységben képes fejleszteni, hogy megfeleljünk a John Deere szigorú elvárásainak.”[/blockquote3][/one_half_last]

   

  A helyzetvizsgálat során alapos elemzés alá kerültek a vállalat tevékenységei, folyamatai, felhasznált erőforrásai és működési környezete is. Az elemzés eredményeként elkészült helyzetvizsgálati jelentés pontosan és részletesen bemutatta a VÁMOSGÉP aktuális tevékenységi és irányítási folyamatait, valamint az aktuális működés erősségeit, gyengeségeit és kockázatait. A DEVELOR által feltárt fejlesztési lehetőségek visszaigazolták a JOHN DEERE szakemberei által meghatározott problémákat.

  A helyzetvizsgálati jelentésből kiindulva tanácsadóink elkészítették a cég fejlesztési koncepcióját, amit a belső bemutatást és elfogadást követően a JOHN DEERE szakemberei is változtatás nélkül támogattak.

   

  A fejlesztés eredménye: 150 000 000 Ft megtakarítás

   
  [one_half]

  • A fejlesztés elsődleges célját maximálisan sikerült elérni, a VÁMOSGÉP a projekt során bevezetett hatékonysági változtatásokkal teljeskörűen megfelelt a JOHN DEERE legszigorúbb elvárásainak is.
  • A célkitűzéseket jelentősen meghaladva nagymértékű hatékonyságnövekedést is elértünk, ami kiegészült egy a korábbinál jóval gazdaságosabb működéssel.
  • Szabályozottabbá vált az anyagáramlás. Láthatóvá és átláthatóvá váltak a munkafolyamatok. Rendezettebb lett az üzemi terület. A készletekben lekötött tőke 210 millió forintról 100 millió forintra csökkent.
  • A projektre szánt befektetés sokszorosan térült meg már rövidtávon is, éves szinten 150 millió forint megtakarítást eredményezett a jelentős hatékonyságnövelésen keresztül.

  [/one_half]
  [one_half_last]

  [blockquote3]“A fejlesztés elején szkeptikusak voltunk, milyen újdonságot tud egy tanácsadó mondani saját cégünkről és iparágunkról.”[/blockquote3]

  [blockquote3]“A fejlesztésbe befektetett összeg eddig, már néhány hónap alatt nyolcszorosan térült meg, éves szinten meghaladja majd a hússzorosát is!”[/blockquote3]
  [/one_half_last]

   

  vamosgep4

   

  Amennyiben kíváncsi a fejlesztés részleteire , lépjen velünk kapcsolatba: info@develor.com

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!