Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Fejlesztési programjaink – tréningek, workshopok, egyéni és csoportos coachingok – közös célja az abban résztvevők tartós viselkedésváltozásának elérése, amelynek következménye a szervezeti teljesítmény növekedése.

  A viselkedésváltozás, a fejlődés módszertanának megértéséhez elengedhetetlen annak a folyamatnak az ismerete, amelyet mindannyian bejárunk. A készségeink fejlődésének kiinduló pontját az ún. „Nem tudatos-Nem kompetens” állapot jelenti, amelyet akár úgy is jellemezhetünk: még azt sem tudjuk, mit nem tudunk.

  Fejlődésünk első szakaszában, a „Tanulás-fázisában” megismerjük a témához kapcsolódó elméleti hátteret, e fázis végre alakul ki bennünk a munkahelyi viselkedésre vonatkozó módszertan és szabályrendszer, amely eligazít bennünket a különböző helyzetekben.

  A szabályok ismerete önmagában persze nem elég, egyelőre nem tudjuk azokat viselkedésünkbe integrálni, szükséges a gyakorlásuk. Ebben a következő, ún. „Gyakorlás-fázisban” a megismert szabályokat alkalmazzuk a különböző helyzetekben. Ennek hatására a szakasz végén egy „Tudatos-Kompetens” állapotba kerülünk, ami annyit jelent, hogy a tanultakat már alkalmazni is tudjuk, ám minden esetben szükségünk van a szabályok, az egyes lépések végiggondolására, vagyis cselekvésünk átgondolt lépesek egymásutánja.

  Álmunkból felkeltve is tudjuk – azaz úgy végzünk el valamit, hogy közben nem szükséges az egyes lépéseket tudatosan végiggondolnunk. Ebbe a „Nem tudatos-Kompetens” állapotba úgy kerülhetünk, ha a tanultakat a napi munkavégzés során folyamatosan csiszoljuk, a tudás rutinná válik.

  Az alkalmazás révén a „Rutin-fázisba” kerülünk, ahol tanultakat már nem újra és újra átgondolva kell végrehajtanunk.

  Vajon véget ér-e itt a fejlődésünk? – Természetesen nem!

  Az idő múlásával, a piaci környezet, az ügyfélelvárások változása természetes következményként vonja maga után az elvárt viselkedés, a szükséges készségek továbbfejlesztését. Egy új rendszer bevezetése, a munkakör gazdagítása, a gazdasági környezet változása új helyzetet teremthet, ahol már nem elegendő a meglévő rutin, újabb tanulási folyamatba kell kezdenünk, ahol az új készség tekintetében újfent a „Nem tudatos-nem kompetens” állapotban találjuk magunkat.

  Közhely, hogy a tanulást elkezdeni nagyon nehéz! – De miért is van ez így?

  Minden tanulási folyamatban megtalálható az ún. Rutin-fejlődés csapda, amely jellemzően azoknál a munkatársaknál alakul ki, akik hosszú ideje ugyanabban a munkakörben dolgoznak. Ha a munkakör elnevezése nem is, de a tartalma, a hozzá kapcsolódó elvárás változik, a kollégának ennek megfelelően egy újabb tanulási körbe kellene kezdenie, amit sokan nehezen fogadnak el. Esetükben kiemelt szerepet kap a természetes ellenállás, negatív hozzáállás megváltoztatása a fejlesztési folyamat elején.

  A másik csapda a „Gyakorlás” és „Alkalmazás” szakaszai között húzódik. Hiú ábránd azt hinni, hogy a „Gyakorlás” után már valóban képesek vagyunk a tanultakat zökkenőmentesen végrehajtani. Ha viselkedésünk minden lépése tudatos, gyakran rosszabb eredményt érünk el, mintha a régi bevált – bár már elavult – rutin szerint cselekednénk. Ezt a csapdát átlépni nem könnyű, de ezt a kockázatot, esetleges kezdeti kudarcokat fel kell vállalnunk, mert csak így tudunk az új elvárásoknak megfelelő „Rutin” állapotába eljutni és nagyobb teljesítményt nyújtani.

  A DEVELOR kurzusai végigvezetnek ezen a folyamaton, támogatást nyújtva az egyes fázisok nehézségeinél. A folyamat menedzselése a mi felelősségünk, a nyitottság és az erőfeszítés, hogy a változás megvalósulhasson viszont az Öné.