Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Azok a csapatok, ahol hiányzik a pszichológiai biztonság, egyértelmű tüneteket mutatnak – véleményhiány, ötlethiány, konstruktív konfliktusok hiánya… Mindez nem optimális teljesítményhez, hibákhoz és kudarcokhoz vezet.

  Milyen a vezető a pszichológiai biztonságot nélkülöző csapatokban?

  Az Időutazó Vezető harmadik kihívásában Tomi egy vélemény- és ötlet nélküli csapattal találja szembe magát, amely látszólag nem hajlandó nyíltan és őszintén beszélni vele.

  Amikor a csapatszellemmel és az összetartozással foglalkozunk, a nyilvánvaló lépések tudatos megtétele segíthet

  Az Időutazó vezető esettanulmányának elolvasása után az alábbiakban elemezzük a helyzetet. Bár egyes pontok nyilvánvalónak tűnhetnek, sok vezető nem veszi azokat figyelembe. Ha vezetőként hasonló helyzetben találod magát – vagy HR-es pozícióból támogatsz egy ilyen csapatot -, ne becsüld alá az egyszerű megoldások erejét!

  Égető kérdés: Hiányzó pszichológiai biztonság

  A pszichológiai biztonság az a meggyőződés, hogy a környezet biztonságos a kockázatvállaláshoz. Akkor magas, ha az alkalmazottak úgy érzik, hogy szabadon kifejezhetik magukat a csapatban anélkül, hogy félnének a kudarctól vagy a megtorlástól. De ez sajnos olyan, mint egy Jenga-torony: nehéz felépíteni, de egyetlen mozdulattal, akár öntudatlanul is lerombolhatjuk – ez nyilvánvalóan hiányzik Tomi esettanulmányából.

   

  Vezetői ajánlás: Ismerd el a problémát és nyiss vitát

  Az első lépés, amit a hasonló helyzetben lévő vezetőnek meg kell tennie, hogy felismeri a problémát – a kommunikáció kevésbé nyílt, a csapattagok zárkózottabbak és tétováznak a problémák felvetésében. Aztán neki magának kell nekilátnia a nyílt beszélgetésnek – sebezhetővé kell válnia, be kell ismernie a hibákat és a saját korlátait. Meg kell tanulniuk, hogyan építsenek pszichológiai biztonságot.

   

  Ajánlás a HR számára: A pszichológiai biztonságról szóló párbeszéd előkészítése és elősegítése

  Kritikus a helyzetben, hogy az emberek összejönnek, és nyíltan megvitatják véleményüket vagy hibáikat anélkül, hogy bárkit is hibáztatnának, büntetnének vagy megaláznának. Ahhoz, hogy ezt szervezeti szinten elérjük, a HR-nek kell kezdeményeznie a megfelelő gyakorlatok összességét, és segítenie kell azok rutinszerűvé tételét.
  A legjobb gyakorlatok megosztása, a fókuszcsoportok, a „Near Miss” találkozók csak néhány lehetőség a megoldás elősegítésére. A HR-nek nem kell mindenben a facilitátor szerepét betöltenie, de segítenie kell és fel kell készítenie a vezetőket arra, hogy képesek legyenek ezeket hatékonyan vezetni – akár saját kapacitásaik felhasználásával, akár képzett partnerek bevonásával.

  Hogyan kezeljük a teljesítményt hibrid és távoli csapatokban?

  A vezetők következő, 2021-ben gyakran tárgyalt kihívása az, hogy hogyan lehet a teljesítményt kezelni olyan környezetben, ahol teljes vagy részleges távmunka folyik. Akár a hibrid felállás, akár a teljes távmunka a Te eseted, biztosan találsz majd hasonlóságokat az Időutazó sorozat negyedik esettanulmányával.

  Csatlakozz Tomihoz, az Időutazó Vezetőhöz ezen a weboldalon, mi pedig megosztjuk veled e-mailben a kihívást és annak esettanulmány formájú feldolgozását!

  Ha jelenleg hasonló kihívásokkal szembesülsz, jelezd nekünk az oldalon található kapcsolati űrlap segítségével!

  Töltsd le a kihívás megoldását PDF formátumban!

  Hagyd meg e-mailes elérhetőséged alább: ezzel automatikusan csatlakozol az Időutazó Vezető levelezőlistához, és letöltheted a teljes megoldást PDF formátumban.