Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Kinek javasoljuk?

  • Minden munkavállalói szint számára

  Hány résztvevőnek?

  8 - 12

  Mennyi ideig tart?

  2 nap

  Hibrid működés
  • Személyes tréning
  • Virtuális tréning

  A reziliencia jelentése

  A pszichológiai reliziliencia fogalmát az 1970-es években kezdték el először használni a kutatók. A téma jelentős úttörői Emmy Werner és Ruth S. Smith amerikai fejlődéspszichológusok voltak, akik az elsők között alkották meg a fogalom definícióját. A reziliencia meghatározásuk szerint az a képesség, amely csökkenti a külső negatív ingerek hatását és a belső sérülékenységet.

  A rezilienciát gyakran nevezik rugalmasságnak is – nem véletlenül. Ez a készség ugyanis magában foglalja a különböző, akár váratlan helyzetekhez való alkalmazkodást, valamint egyfajta mentális védekezőképességet. Aki reziliens, gyorsabban megbirkózik a nehezebb szituációkkal is, a szerzett tapasztalatokat pedig fel tudja használni a következő hasonló helyzetben.

  Miért szükséges a lelki állóképesség a munkahelyen?

  Bármilyen munkakörben és munkavállalói szinten vagyunk, a mindennapos stressz életünk része, amelyet kezelnünk kell. Napról napra újabb és újabb kihívásokkal találjuk szembe magunkat – ráadásul a 21. században a kiszámíthatatlanság is megnehezíti a dolgunkat.

  Napjaink helyzetét leginkább a VUCA-világ fogalmával jellemezhetjük. Maga a kifejezés az angol volatility (változékonyság), uncertainty (bizonytalanság), complexity (összetettség) és ambiguity (többértelműség) kifejezések kezdőbetűiből áll: jól kifejezi azt a környezetet, amelyben a mai vezetőknek és munkavállalóknak helyt kell állniuk. A folyamatos válsághelyzetek közepette a szakmai felkészültség már nem elég – az is elengedhetetlen, hogy megfelelő lelki állóképességgel rendelkezzünk. A reziliencia tréning lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben magabiztosan hozzunk döntéseket.

  Reziliencia tréning: tedd ellenállóvá csapatodat!

  Miben segít a reziliencia tréning?

  A lelki állóképesség fejlesztése út a hatékonyabb válságkezelés és a jobb teljesítmény felé. A Develor reziliencia tréning programjának résztvevői elsajátítják a lelki rugalmassághoz szükséges faktorokat, megtanulják felismerni azok hiányát, és azt is, hogyan fejleszthetik szemléletmódjukat a mindennapokban. Ezek a képességek a munkavállalókat és a döntéshozókat egyaránt felvértezik a válsághelyzetek kihívásaival szemben.

  Képességek, amelyeket megtanítunk

  A tréning során a résztvevők megtanulják, hogyan ismerhetik fel a reziliencia összetevőinek hiányát. Elsajátítanak különböző megoldási stratégiákat is, amelyeket a gyakorlatban is tudnak majd alkalmazni. A tréning része a mindennapos konfliktushelyzetek felismerése és megfelelő kezelése is.

  A reziliencia tréning témái

  A reziliencia fejlesztése felé az első lépés, hogy megismerjük a lelki állóképesség összetevőit. Így könnyen megérthetjük, hogyan befolyásolja a reziliencia (vagy annak hiánya) válságkezelési stratégiáinkat, és ebből adódó teljesítményünket. A reziliencia tréning résztvevői gyakorlati útmutatást kapnak az összetevők (más néven faktorok) fejlesztéséhez és mindennapos alkalmazásához.

  A tréning témái vázlatosan a következők:

  • Önismereti teszt

  • A reziliencia fogalma és fontossága

  • A 7 védőfaktor rendszere

   A faktorok hiányának felismerése

  • Megoldási stratégiák

  • Lelki állóképesség-fejlesztő gyakorlatok

  • Egyéni akcióterv

  • Önfejlesztő otthoni feladatok

  Ezért érdemes a Develort választani

  A Develor szakértői széleskörű hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, a tréneri gyakorlat mellett az üzlet és a vezetés terén. Egyik legnagyobb erősségünknek tartjuk, hogy ügyfeleink nyelvén beszélünk, és mindenkinek cégre szabott megoldást kínálunk. Jól tudjuk, hogy minden megoldás egyedi eszközökkel működik – ahogy azt is, hogy megfelelő eredményeket csak hosszú távú megoldásoktól várhatunk. Ezért követjük a fenntartható tudás vezérelvét 29 éves fennállásunk kezdete óta. Az általunk alkalmazott reziliencia tréning gyakorlatok tartósan működő eszközöket adnak a résztvevők kezébe, amelyeket könnyen alkalmazhatnak a mindennapok során.

  Tedd meg a következő lépést a vállalat fejlődéséhez: kérd a Develor ajánlatát!

  Segítségre van szükséged Reziliencia témában?

  Beszéljük meg, hogy mi az ideális megoldás számodra! Add meg adataidat és hamarosan megkeresünk!

   Kapcsolódó megoldások