Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  A pszichológiai biztonság kulcsfontosságú a szervezeti siker szempontjából és elengedhetetlen egy olyan környezet létrehozásához, amiben az emberek szabadon kifejezhetik magukat, és így hozzájárulhatnak a közös célok eléréséhez. Ezért is rendeztük meg nemrégiben a Pszichológiai biztonság című ingyenes webinárunkat, amelyen HR szakemberek, vezetők és döntéshozók vettek többek között részt.

  Most pedig elhoztuk a webinár legfontosabb üzeneteit azoknak is, akik nem tudtak ott lenni a rendezvényen.

  Te megélted már a pszichológiai biztonság érzését a munkahelyeden?

  A Develor webinár elején számos résztvevő felismerte, hogy sok olyan helyzetet megélt már, amikor nem érezte magát biztonságban a munkahelyen. Abban mindannyian egyetértettünk, hogy azért egyértelműen tenni kell, hogy ez ne így legyen.

  Pszichológiai biztonság hr szakmai webinár a Develor csapatától

  Ezért első lépésként áttekintettük, mik az ide kapcsolódó legfontosabb fogalmak. Majd megbeszéltük azt is, hogy a pszichológiai biztonságnak több szintje van: a befogadó, a tanuló, a közreműködő és a kihívó biztonság.

  Ezután kitértünk a pszichológiai biztonsággal kapcsolatos mítoszokra is. Például arra, hogy az, ha mindenkivel kedvesek vagyunk, az még nem jelenti azt, hogy megengedett számunkra a rossz teljesítmény, és hogy a tevékenységünknek nincs következménye.

  De mégis, hogyan alakítható ki a pszichológiai biztonság a munkahelyen?

  A webinár második részében azokról a hétköznapi helyzetekről hallhattunk, amelyekben fontos a pszichológiai biztonság. Megbeszéltük azt is, mit tehetünk munkatársként, vezetőként annak érdekében, hogy egy pszichológiailag biztonságos légkört teremtsünk.

  1. **Kreativitás és innováció:** Az emberek akkor hajlandók új ötleteket és megközelítéseket megosztani, ha biztonságban érzik magukat. A pszichológiai biztonság segíti a kreatív gondolkodást és az innovációt, mivel az emberek nem félnek attól, hogy az új ötleteik miatt hátrányba kerülnek.

  2. **Eredményesség és teljesítmény:** Amikor az emberek szabadon megoszthatják véleményüket és ötleteiket, hatékonyabbá válnak a csapatban is. A különböző nézőpontok és tapasztalatok összeolvadása elősegíti a jobb döntéshozatalt és a hatékonyabb problémamegoldást.

  3. **Csapatmunka:** A pszichológiai biztonság hozzájárul a pozitív csapatdinamikához. Az emberek könnyebben együttműködnek, ha nem félnek attól, hogy negatív visszajelzést kapnak vagy elutasítják az ötleteiket. Ez javítja az egyes csapattagok és a különböző csapatok közötti kommunikációt és együttműködést is.

  4. **Tehetség megtartása:** Azok a szervezetek, amelyek elősegítik a pszichológiai biztonságot, jobban képesek megtartani tehetséges munkavállalóikat. Az emberek szívesen maradnak egy olyan munkahelyeken, ahol érzik, hogy az ötleteik és véleményük értéket képviselnek.

  5. **Munkavállalói elégedettség:** A pszichológiai biztonság hozzájárul a munkavállalók elégedettségéhez és jólétéhez. Egy olyan munkahelyeken, ahol az emberek biztonságban érzik magukat, a munkavégzés örömteli és inspiráló lehet.

  6. **Konfliktuskezelés:** A pszichológiai biztonság segíthet a konfliktusok kezelésében is. Az emberek szívesebben keresik egy konfliktus kezelési és megoldási módját, ha nem félnek a büntetésektől vagy elutasítástól.

  Ha szeretnéd te is kialakítani cégednél a pszichológiai biztonságot, nézd meg az erről szóló tréningünk részleteit. Ha pedig szívesen részt vennél egy másik ingyenes webinárunkon, akkor itt találod a következő eseményeinket!

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek