Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  A DEVELOR International ötödik alkalommal rendezett sikeres nemzetközi rendezvényt 20 ország HR vezetői számára. A találkozó témája ezúttal a vezetés volt: „Hogyan alakítják a vezetés kultúráját a globális trendek és a járvány”.

  11 országból mintegy 100 résztvevő követte a 3 szakértő beszélgetését. Üzleti vezetők, HR és számtalan különböző tapasztalat – a tökéletes kombináció egy nagyszerű eseményhez. Ebben a cikkben megosztjuk vendégeink, egy vezérigazgató, egy COO és egy HR igazgató főbb tanulságait az elmúlt időszakból. Vegyél részt te is következő webinarunkon, hogy saját magad is inspirálódj és ötleteket meríthess!

  Az operatív vezetésről a stratégiai vezetésre való áttérés

  Az elmúlt 12 hónapot azzal töltöttük, hogy alkalmazkodtunk az új, karantén-világhoz. Mára már elmondhatjuk, hogy megállapodtunk. Meghatároztuk a távmunka-rutinokat és sikeresen alkalmazzuk (ha még nem, javasoljuk ennek mihamarabbi megtételét), a maszkokat megvásároltuk és használjuk, minden szükséges operatív folyamatot kialakítottunk.

  A “tűzoltási” időszakot már messze magunk mögött tudhatjuk. Most eljött az idő, hogy áttérjünk a stratégiai kérdésekre:

  ●    Hogyan építsük újjá a vállalatot, különös figyelmet fordítva arra, hogy alkalmazkodóképesebbé és felkészültebbé tegyük az előttünk álló változásokra.

  ●     Hogyan fejlesszünk olyan képességeket a csapaton belül, amelyek növelik a rugalmasságot és az alkalmazkodó készséget.

  ●    Hogyan folytassuk az együttműködés belső akadályainak lebontását, hogy a szervezet egésze egy irányba haladhasson.

  Ezeket a kérdéseket minden vezetőnek át kell gondolnia. A világjárvány megerősítette a HR szakemberek szerepét, a vezérigazgató és a felsővezetés stratégiai partnerének szerepkörébe léptek.

  Az új vezetés korszaka úton van

  A világjárvány miatt más szemmel kellett néznünk a világra: a vírus új készségeket követelt meg a HR-től és a vezetőktől egyaránt. A vezetésnek alkalmazkodnia kell az új valósághoz az állandó és intenzív változások korában, ez fejlődő szemléletmódot (growth mindset) és rugalmasságot igényel.

  Edo Ujčič, a BRINOX operatív igazgatója megosztotta elképzelését a vezető fő szerepeiről az új korszakban.

  “A vezetőnek olyannak kell lennie, mint a kertésznek, hogy megteremtse a növekedés feltételeit; papnak, hogy bizalmat teremtsen és kommunikálja a közös célt, és hadvezérnek, hogy leírja a teljes, nagy képet és felhatalmazást adjon.”

  A HR szerepének bővülése – új lehetőség a HR újrapozicionálására

  Esther Vispoel, a KONE HR menedzsere szintén csatlakozott a beszélgetéshez.

  “A COVID-19 kihívás remek alkalom volt arra, hogy megmutassuk, mit is tud valójában a HR.”

  A tavalyi év megtanított minket arra, hogy a HR-nek nem csak támogató funkciót kell betöltenie, hanem számos fontos kezdeményezést kell irányítania, és a legnagyobb mértékben befolyásolnia kell az üzletfejlesztést. A HR-nek proaktív üzemmódra kell váltania, és a harc élére állnia. Soha nem volt jobb alkalom arra, hogy megragadjuk a stratégiai partneri szerepet, és magasabbra pozícionáljuk a HR-funkciót.

  Botond Szirmák participating on international webinar of DEVELOR

  Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója megosztotta nézeteit – és elvárásait – arról, hogy a HR-nek milyen szerepe és feladatai vannak a jelenlegi körülmények között. Botond elképzelése világos, és sok üzleti vezető osztja véleményét, akik elvárják a HR-től, hogy szélesebb körűen és bátrabban lépjen fel.

  “A HR-nek üzleti partnernek kell lennie, bátran kell coacholnia a vezérigazgatót, képesnek kell lennie arra, hogy információt nyújtson arról, hogy mi történik más vállalatoknál, és adatvezéreltnek kell lennie, hogy értékes elemzéseket biztosítson a vezetés számára.”

  Hogyan látták a résztvevők a HR-szerepet?

  A rendezvény résztvevőinek 70%-a számolt be arról, hogy az elmúlt 12 hónapban javult a HR elfogadottsága. A résztvevők közel fele pedig azt érzékelte, hogy a HR-t a közelmúltban a vezetőség nagyra értékelte.

  A vezetőképzésnek új megközelítésekre van szüksége a változás érdekében

  Nemcsak a vezetők kihívásai újak, hanem a vezetésfejlesztést is újra kell gondolni. Az úgynevezett blended learning, amely különböző online és offline kurzusokat (az úgynevezett szinkron tanulás) és számos aszinkron eszközt (például videós tartalmakat, mikrotanulást, kérdőíveket, online szimulációkat és még sok mást) foglal magában, a legfontosabb trend a munkatársak és vezetők fejlesztésében.

  „A tanulás nem egy esemény, hanem egy utazás”

  osztotta meg Pozvai Zsolt, a DEVELOR International vezérigazgatója a DEVELOR Learning Journey megközelítését és illusztrálta a koncepciót egy valós projekt esettanulmányán keresztül.

  Kijelentette, hogy a blended learning erősödő  trendje újabb lehetőség a DEVELOR által régóta vallott elv megvalósítására, mely szerint a tanulás egy tudatosan felépített folyamat eredménye, nem pedig egy tréning alkalom. Jelenlegi körülmények között az ideális képzési projekt  nem egy esemény, amely a hagyományos vagy manapság online oktatótermekben történik, hanem egy folyamat, amelybe különböző eszközöket és tevékenységeket kell beilleszteni a tanulási események közé. A learning journey – tanulási folyamat tervezése tudatos és összetett feladat, amelyet egy képzett Learning Architectnek, egy Képzési és fejlesztési tanácsadónak segítőnek kell irányítania.

  Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha többet szeretnél megtudni a Learning Journey esettanulmányról, valamint a Blended Learning lehetőségeiről.

  Mi az a RE/Think HR?

  A RE/Think HR egy nemzetközi webinar-sorozat, amely a HR- és vállalati képzési vezetőknek szól. A világjárvány okozta változások a munkavégzésben és a vezetésben olyan bonyodalmakat okoztak, amelyek újszerű megoldásokat igényeltek. Ezért a DEVELOR úgy döntött, hogy létrehozza ezt a virtuális eseménysorozatot, hogy a különböző országok HR-vezetői beszélgethessenek a meglévő kihívásokról, megoszthassák tapasztalataikat, valamint inspirációt és ötleteket kapjanak egymástól. A következő eseményhez itt csatlakozhatsz.

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!