Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  A technológiai fejlesztések egyre több ember számára teszik lehetővé a home office-ban való munkát. Nem számít, hogy ez a munkavégzés saját, tudatos döntésen alapszik vagy kényszer eredménye – sok előnye van, ám jó néhány kihívása is.

  Habár – a statisztikák szerint – a munkavállalók hatékonyabbak, ha a nem a hagyományos irodai munkakörnyezetben dolgoznak, hajlamosak jobban megőrizni a munka-magánélet egyensúlyát, pénzt is megtakarítanak, hála az ingázás megszűnésének, és az otthon elfogyasztott ebédeknek, jóval érzékenyebbek is bizonyos tényezőkre.

  A hosszabb munkaidő és a megfelelő kikapcsolódás a nap végén, a munkatársakkal való online kapcsolattartás, a magány és az elszigeteltség, a zavaró tényezők otthon – néhány olyan kihívás, amelyekkel a home office-ban dolgozók szembesülhetnek.

  Az alábbiakban tippekkel és trükkökkel szeretnénk segíteni, hogy a lehető leghatékonyabb legyél akkor is, ha home office-ból dolgozol!

  1. Jelöld ki a munkahelyedet!

  Legyen egy meghatározott hely az otthonodban, amely lehetővé teszi számodra a zavartalan munkavégzést. Ideális esetben ez egy külön szoba, de lehet egy kis íróasztal vagy sarok is, ahol csak a számítógép és a munkához szükséges anyagok vannak. Saját munkahelyed kijelölése segíthet a munka-magánélet egyensúly fenntartásában is.

  1. Zárd ki a zavaró tényezőket!

  Miután megvan a kijelölt munkaterületed, szabadulj meg mindentől, ami zavaró lehet. Ha a szabadidődben használt dolgaid, a tévé vagy bármilyen egyéb háztartási eszköz az asztalod közelében van, könnyen elvonhatja a figyelmet a munkádról.  Érdemes megvitatni a veled együtt élőkkel, hogy mikor zavarhatnak, és mikor nem. 

  1. Határozz meg munkakezdést és zárást!

  Gondold végig egy napodat – ugyanúgy, mint ahogy egy átlagos munkanapon tennéd. Határozd meg, hogy mettől meddig dolgozol, vagy igazítsd munkaidődet a vállalat igényeihez – például, tedd fixxé, hogy te reggel 8-tól este 5 óráig dolgozol. Optimalizálhatod úgy is a munkaidődet, hogy még hatékonyabb legyél, és mindenképp elkerüld a túlórát.
  Segítünk, hogy a home office-ban dolgozók hatékonyak legyenek! 

  1. Oszd be az időd, tervezz előre!

  Ha készen állsz elkezdeni a napod, készíts ütemtervet. Ez segíthet abban, hogy megtervezd a napod, tarts a határidőket és a lehető legtöbbet hozd ki magadból. Készíts listát az elvégzendő feladataidról, priorizálj fontossági sorrend szerint. Ne felejts el rendszeresen egy kis szünetet tartani, határozd meg, meddig dolgozol. Gondold át, hogy van-e offline időd arra, hogy kizárd a zavaró tényezőket, amikor tényleg összpontosítanod kellene valamely fontos feladatra.

  1. Kezeld az elérhetőségeidet!

  A kommunikáció és a kapcsolattartás valószínűleg a távoli munkavégzés egyik legnagyobb kihívása. Ezért döntő fontosságú, hogy tisztázd vezetőddel és a csapatoddal is, kinek milyen elvárása van a kommunikáció gyakoriságát, fontosságát illetően, milyen részletek megosztását várják tőled.  A Zoom, Skype, és egyéb kommunikációs megoldások segítik a napi kapcsolattartást, ezek legtöbbje ingyenes. 

  1. Vezess be rituálékat!

  A munkába járás egyik előnye, hogy megszakíthatjuk a munkát, tisztázhatjuk gondolatainkat, relaxálhatunk. Ha a kikapcsolás kihívást jelent számodra, nagy segítséget jelenthet, ha van egy napzáró rituáléd. Fejezd be napod a munkanap során elvégzett feladatok áttekintésével, írj listát fennmaradó feladataidról, szem előtt tartva a prioritásokat. A nap végén kapcsold ki a számítógépet, és – bár nehéz – ne ellenőrizd e-mailjeidet a telefonodon. 

  1. Maradj közösségi ember!

  A home office nem azt jelenti, hogy magányosan el kell zárnod magad a külvilágtól. A napi beszélgetések, online találkozások segítenek a kommunikáció fenntartásában, dacára annak, hogy nem egy helységben vagytok. És persze az informális beszélgetések sincsenek kizárva, ebéd után ugyan úgy kávézhattok együtt, ha online vagytok. 
  Online megoldásaink naprakészek!

  edd fel velünk a kapcsolatot, és munkatársaink 24 órán belül keresni fognak!

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek