Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Szinte közhely, hogy a vállalati szektor a válság kihívására az oktatási költségek megvágásával reagált. Hogyan érinti a válság a tréningszakma szereplőit? Mik a piaci tapasztalatok? Erre kereste a választ többek között a tréningpiac vezető cégeit tömörítő Tréning Kerekasztal 2012 évi felmérése.

  A Tréning Kerekasztal Egyesület 1997-ben a hazai tréningszolgáltatások társadalmi elismerése és hasznosulásának elősegítése érdekében jött létre. A Tréning Kerekasztal tagjai közös etikai és szakmai normákat vállalnak munkájuk során.

  A tréningszakma helyzete a válság árnyékában

  A válság – nem meglepő módon – éreztette hatását a piac vezetői, így a Tréning Kerekasztal cégei között is; 70%-uk árbevétele visszaesett 2011-hez viszonyítva, csupán 20%-uk számolt be mérsékelt növekedésről. A tavalyi évre negatív hatást gyakorolt a szakképzési finanszírozás átalakítása, valamint a TÁMOP pályázatok elhúzódása. A forrásszűke a tréning átlagárak kismértékű csökkenéséhez vezetett, e mellett összességében növekvő aktivitást jellemezte a piacot. A 2009-es mélypontoz képest 20%-kal, míg 2011-hez viszonyítva 12%-kal nőtt a TK cégei által megtartott tréningnapok száma. HR szempontból jó hír, hogy továbbra sem csökkent az igény a minőségi szolgáltatás, és az innovatív megoldások iránt.

  A Tréning Kerekasztal cégei fő fókuszában továbbra is vállalati tréningek álltak (93%), kis mértékben foglalkoznak nyílt tréningek szervezésével. A 2013-as évre a felmérésben résztvevők fele azonban már piacbővülést vár, míg 40%-uk stagnálást prognosztizál.

  2012-ben sem állt le a Tréning Kerekasztal tagjainál a szakmai innováció. A piac újdonságainak bemutatására 2013 tavaszán a Tréning Kerekasztal a HVG-vel együttműködve nagysikerű szakmai konferenciát rendezett „Testreszabott üzletfejlesztés” címmel. A 110 résztvevő által látogatott rendezvényen 18 szervezetfejlesztési modell került bemutatásra. A konferencia megszervezésének fontos üzenete volt, hogy a piac nagy szereplői nemcsak versenyezni tudnak egymással, de összefogni is a szakma minden szereplője érdekében. A Tréning Kerekasztal tagság a minőség védjegye is, amit a Megbízóknak érdemes figyelembe venni, amikor partnert választanak.

  A résztvevői elégedettséget mutatja, hogy a rendezvény végén kitöltött kérdőívben a konferencia látogatói az „Ajánlaná-e a rendezvényünket kollégájának?” kérdésre a HVG konferenciák történetének eddig legmagasabb átlagértékét jelölték meg.

  A TÁMOP pályázati döntések megjelenése újabb forrást jelent a humán tőke fejlesztése számára. „Bízunk benne, hogy a pályázatok nyertesei továbbra is előnyben részesítik majd az innovatív megoldásokat, és a kiemelkedő szakmai színvonalat biztosító szolgáltatás garanciáját, a Tréning Kerekasztal tagjai által nyújtott tréningeket” – nyilatkozta a Tréning Kerekasztal szóvivője.

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek