Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Esettanulmány – munkatársi elkötelezettség fejlesztés az ALCOA GBS-nél

  Az ALCOA a világ vezető alumínium gyártó és feldolgozó vállalata, mely Magyarországon 1997 óta működtet globális szolgáltató központot. A 300 fős GBS pénzügyi és HR szolgáltatásokat nyújt az ALCOA vállalatoknak ez egész világon.

  A DEVELOR-ral kapcsolatos sikeres programról az ALCOA vezérigazgatója, Katus István nyilatkozott:

  „2009 őszén a munkatársak fluktuációja fél éven belül elérte a 25%-ot. Jó néhány vezetőnk is elhagyta a vállalatot, ami jelentős problémákat okozott. Ez a szituáció kihatott a társaság működőképességére is. Ezen a ponton hoztuk meg azt a döntést, hogy elindítunk egy programot a vállalat megtartó erejének növelése érdekében. Számomra fontos volt a program mérhetősége és a megtérülése. Konkrét célokat tűztünk ki a kezdetekkor és figyelemmel kísértük azok teljesülésének mértékét. Azt vártuk a Develortól, hogy jelentősen javítson több teljesítménymutatót is. A kitűzött céljaink a munkatársi elkötelezettségi mutató növelése és az önkéntes elvándorlás csökkentése volt. A projekt keretében átdolgoztuk az elismerési rendszerünket, a belső találkozók rendszerét felülvizsgáltuk, viselkedési normákat vezettük be a megbeszélésekre vonatkozóan tudatos szervezeti kommunikációs stratégiát alakítottunk ki, egy vezetőképző, illetve tehetségek és kulcs munkatársak megtartására irányuló programot indítottunk be. A projekt nagyon gyorsan mérhető eredményeket hozott. A munkaerő fluktuációja a 2009 második felében levő 25%-ról 10% alá csökkent, majd 2013-ig fokozatosan csökkent 2%-ra. Emellett újabb felmérések is bizonyították, hogy jelentősen nőtt a munkatárs elkötelezettségi index, ami a program indulása előtt 53% volt, az a projekt közben elérte a 74%-ot, mára pedig 95%-ot ért el. Ez az eredmény nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő, mára a legmagasabb az Alcoa világában.

  A program keretében szervezett vezetői és munkatársi tréningek is kiemelkedően sikeresek voltak, az elégedettségi mutató folyamatosan 90% feletti. A munkatársak pozitív visszajelzései megerősítették a programot és újabb témákat emeltünk be a tréningek közé. Én és a menedzsment team is elégedett a magas szintű megoldásokkal, amit a Develor tervezett és kivitelezett. A Develorban egy a problémáinkat, sajátosságainkat gyorsan megértő, profi szakértői csapatot ismertem meg, amely a megoldások sokszínűségével és ötleteivel járult hozzá a céljaink megvalósulásához.“

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek