Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Virtuális tréning

  Vezetői Bátorság

  Személyes tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Az üzleti és gazdasági körökben is egyre gyakrabban hallhatjuk a know-how szóval kapcsolatos kifejezéseket. Ha egy mondatban össze akarnánk foglalni, akkor azt mondhatnánk: a know how egy speciális tudást és tapasztalatot takar, ami hozzájárul egy cég sikeréhez vagy versenyképességéhez különböző területeken. De mégis mit jelent ez egészen pontosan? És hogyan tudjuk ezt a tudást fejleszteni és megfelelően átadni?

  A know-how jelentése

  A know-how olyan értékes információk és készségek összességét jelenti, amiket egy szervezet saját maga szerzett meg vagy sajátított el. Gyakran olyan tudást jelent, ami védett vagy titkosított, és jelentős értéket képvisel az adott vállalkozásnak.

  A know-how lehet technikai, üzleti vagy bármilyen speciális tudás, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy hatékonyabban működjön vagy kiemelkedő legyen egy adott területen.

  Például egy cég rendelkezhet olyan különleges know-how-al a termelési folyamataiban, amiket titokban tart, hogy versenyelőnyt szerezzen a piacon. De lehet szó arról is, hogyan kell hatékonyan kezelni üzleti folyamatokat. Vagy hogyan kell bizonyos technikákat alkalmazni a termékek vagy szolgáltatások fejlesztésében.

  Az ilyen tudás rendkívül értékes, mivel ez biztosítja, hogy a cég a versenytársak előtt járjon és sikeres vállalkozásként működjön. Emiatt gyakran jogi védelemmel alá vonják, például szerződésekkel vagy szellemi tulajdonjoggal (szabadalommal vagy szoftver védettséggel).

  A know-how jelentése a gyakorlatban

  Gyakorlati példa az alkalmazására

  Képzeljük el, hogy egy vállalkozás a bútorgyártás területén működik. Vegyük példának az IKEA-t.  Az ő know-how-juk a következőkből állhat:

  • Gyártási technikák és folyamatok: A vállalkozás kifejlesztett olyan speciális gépeket és eljárásokat, amelyek lehetővé teszik az asztalok és székek hatékony és minőségi gyártását. Például különleges ragasztókat és technikákat alkalmaznak a bútoralkatrészek szilárd rögzítéséhez.
  • Anyagok kiválasztása: A know-how részeként pontosan tudja, melyik faanyagok a legjobbak az adott célra. Ezt a tudást a legjobb minőségű bútorok előállításához alkalmazzák.
  • Dizájn és stílus: Különleges dizájn- és stílustudása is van, hiszen több dizájnerrel is együtt dolgoznak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy vonzó és keresett bútorokat tervezzenek és gyártsanak.
  • Csomagolástechnika: A termékek alkatrészei külön vannak csomagolva, így lehetővé teszik, hogy a kisebb dobozokat könnyebben tudjuk szállítani.
  • Összeszerelés: Az IKEA az elsők között volt, akik a bútorok összeszerelését kiszervezték a vevőkre. Ehhez természetesen egyértelmű szerelési útmutatót biztosítanak, így ez senkinek nem jelent problémát. Ezzel a “húzással” viszont alacsonyabb árakon tudják biztosítani termékeiket.
  • Kiegészítő szolgáltatások: Szintén az elsők között voltak, akik rájöttek arra, ha több órát töltünk el bútorválasztás közben, hamar éhesek lehetünk. Így éttermet nyitottak az áruházon belül, ahol jó minőségű ételeket kínálnak.

  Know-how tréning a Develornál

  A tréning know-how jelentősége

  A tréning know-how fejlesztés és átadás olyan vállalkozásoknak és szervezeteknek nyújthat segítséget, akik saját belső trénerekkel rendelkeznek, vagy tréneri csapatot szeretnének létrehozni. Ez hatékony megoldást jelenthet nagyobb cégek esetén, vagy akik munkatársaikat szeretnék motiválni egy új, különleges szerepbe való betanulással.  Tréning know-how fejlesztése és átadása akkor merül fel igényként, amikor egy cégnek speciális készségre van szüksége, valamely új, egyedi kihívásra keres megoldást, vagy akár egy nem hagyományos kultúra elemet, viselkedést vagy attitűdöt szeretne elterjeszteni a cégen belül.

  A „Train the Trainer” program lehetőséget kínál a vállalat belső trénereinek, vezetőinek és HR-szakértőinek arra, hogy hatékonyan tanítsák meg a kidolgozott tudást és oktatását más munkatársaknak, így elősegítve a tudás terjedését a szervezeten belül. Ha még nem rendelkeztek belső trénerekkel, akkor segítünk a kiválasztásukban, tréneri készségeik fejlesztésében és a számotokra kifejlesztett tréningeket betanítjuk a belső trénereknek.

  A Develor know-how fejlesztés és átadás szolgáltatásának célja tehát a vállalatok tudásalapú erőforrásainak hatékonyabb kezelése és felhasználása, ami hozzájárul a hosszú távú sikerhez és a gazdaságosabb működéshez.

  Amennyiben számodra is fontos a szervezeten belüli tréneri készségek fejlesztése, vedd fel velünk a kapcsolatot!

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek