Bezárás    

  DEVELOR Tanácsadó Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72. Cégjegyzékszám: 01-10-045069

  Mutasd az összes elérhetőséget!
  Lépj kapcsolatba velünk!    
  • Attitűdformálás
  • Vezetés és Menedzsment
  • Ügyfélszolgálat, Értékesítés és Tárgyalástechnika
  • Személyes hatékonyság és Kommunikáció
  • Csapatépítés és Együttműködés
  • Felmérés és Diagnosztika
  • HR tanácsadás és coaching
  • Szolgáltatások
  Személyes tréning

  Diversity & Inclusion

  Játék alapú tréning

  VUCA Mindset

  Személyes tréning

  Digital mindset

  Személyes tréning

  Munkabiztonsági attitűd

  Személyes tréning

  Growth mindset

  Személyes tréning

  Vezetői Bátorság

  Virtuális tréning

  AI mindset workshop

  Szolgáltatásaink és megoldásaink között található

  • Megoldásaink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Keress szolgáltatásaink között!

  Forrásaink közt található

  • Cikkeink közötti kereséshez gépelj be minimum 3 karaktert.
  Fedezd fel tartalmainkat!

  Ha a bátorság szóba kerül, elég ritkán kapcsolódik munkahelyi helyzetekhez. Pedig vezetőként ez az egyik legfontosabb tulajdonság. Hiszen elvárják tőlünk, hogy felelősséget vállaljunk célkitűzésekért, munkatársainkért, a cég jó híréért. Nap, mint nap nehéz döntéseket kell hoznunk, mély emberi konfliktusokat menedzselnünk és érzékeny témákat megbeszélnünk.

  Ha a félelmeink vezérelnek minket, nem lehetünk jó vezetők.

  Félelem nélkül viszont nem élhetünk, mert a félelmek természetes reakciók, amikor támadás ér minket, amikor váratlan szituációkba kerülünk, amikor kockáztatnunk kell.

  A bátorság tudatos kockázat- és felelősségvállalás. Vezetőként gyakran „bátorság-próba” elé állíthatnak minket.

  A CÉLOK KITŰZÉSE, vagy a megkapott céges elvárások közvetítése az embereink felé azért jelenthet elsősorban kihívást, mert egyfajta választást jelent: a cég vagy a saját csapatunk képviselői vagyunk-e elsősorban. Ha nem képviseljük igazi meggyőződéssel, hogy az elvárások teljesíthetőek, ha nem érzik rajtunk a hitet a kollégák, akkor mi magunk gyengítjük annak a lehetőségét, hogy ők is higgyenek benne, és így elérni a kihívó célokat szinte lehetetlen.

  VISSZAJELZÉST ADNI, őszintén és egyenesen szintén nem könnyű feladat, mert nem tudhatjuk mi lesz a reakció, mennyire lesz elfogadó vagy éppen ellenséges a kolléga, mennyire nyitott vagy éppen védekező. Sokszor a reakciótól való félelmünkben inkább úgy döntünk, nem is mondjuk meg, amit gondolunk, ezzel viszont megfosztva munkatársunkat attól, hogy megismerje véleményünket, és ezáltal változtathasson.

  Sokan mondják, hogy náluk nincsenek KONFLIKTUSOK. Nehéz elképzelni egy csapatot, ahol nincsenek véleménykülönbségek, eltérő értékek és kommunikációs problémák. Ahogy egy belgyógyász ismerősünk vallja: „Egészséges ember nincs, csak rosszul kivizsgált beteg”. Nincs károsabb, mint a konfliktusok szőnyeg alá söprése, a látszólagos „béke” fenntartása, hiszen ez tartósan mérgező közeget teremt minden érintett számára.

  A DÖNTÉSEK halogatása bizonytalanságot kelt. Ráadásul súlyosan rombolja a vezető elfogadottságát, azáltal hogy bizonytalan, határozatlan benyomást kelt a körülötte lévőkben. A halogatások egyik oka, hogy úgy érezzük, nem mérlegeltünk még minden szempontot illetve, hogy a döntésünk negatívan érint majd valakit vagy egy csoportot. Minden döntés egy választás, amelynek vannak nyertesei és gyakran vesztesei is. A döntések meg nem hozatala nem old meg semmit, csak elmélyíti a problémákat. Dönts, az elég jó döntés mindig jobb, mint a meg nem hozott döntés.

  Vezetőként nem csupán nekünk kell a felelősség- és kockázatvállalás példaképévé válnunk, hanem az is felelősségünk, hogy kiépítsük saját területünkön a BÁTORSÁG KULTÚRÁJÁT. Egy olyan szervezeti működés kialakítása mindenki felelőssége, amely a bizalomra és a közösség által vallott és képviselt értékeken alapul.

  A négy pillér egyike a számonkérhetőség, ami azt jelenti, hogy mindenki felelősséget vállal a célokért, tervekért, nem csupán „elfogadja” azokat.

  Az építő konfliktusok célja a jobb megoldás, az egyszerűbb vagy hatékonyabb módszer megtalálása, és ezért megfogalmazzuk kritikánkat másokkal szemben, elmondjuk ellenvéleményünket, de soha nem személyeskedünk és nem a „bűnös” megtalálása a cél.

  Nincs fejlődés a munkatársak proaktivitása, kezdeményezései nélkül, ezt nem csak hagynunk, hanem támogatnunk is kell. Intő jel, ha nem merülnek fel ötletek és javaslatok a környezetünkben. Lehet, hogy mi akadályozzuk ezt?

  A jó hangulat alapkövetelmény egy munkahelyen is. Téves megközelítés, hogy a humor, a viccek nem munkahelyre valók; nagy szükség van a hangulat lazítására, és a jó emberi kapcsolatokra is, mert ez inspirál és ez ad egy olyan közeget, ahová tartozni akarunk, és ahova minden nap jókedvűen érkezünk.

  Egy vezetőnek vonzó célokat is kell adnia, amit ne keverjünk össze a célszámokkal. Miért dolgozunk, mit akarunk nyújtani az ügyfeleknek, mit akarunk együtt létrehozni? Ezek azok a kérdések, amikről érdemes időközönként beszélgetni egy kicsit.

  Megéri-e a bátorság? Sok ezer idős és tapasztalt ember nem tévedhet: A bátor élet jobb és boldogabb élet.

  Kezeld jól a hibrid kihívásokat!

  Töltsd le a legújabb e-könyvünket, amely már kipróbált tippekkel rendelkezik a hibrid csapatban való működésről!

   Kapcsolódó cikkek